vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Održana Dječja olimpijada

Metković, 11.5.2013. - Jučer se na igralištu ONK Metković održala Dječja olimpijada na kojoj su nastupili predškolci iz metkovskih vrtića. Mali sportaši natjecali su se raspoređeni u četiri ekipe naziva Vjeverice, Slavuji, Žapci i Galebovi, a voditeljice ekipa bile su tete: Sanja Obradović, Slavica Vladimir, Jadranka Jerković i Jelena Vekić.
     Kao i do sada, svoju spretnost pokazali su u četiri sportske discipline: trčanju na 50 metara, skoku u dalj, bacanju loptice u dalj i malom nogometu.
     U trčanju na 50 metara kod dječaka je najbrži bio Filip Roglić, drugo mjesto pripalo je Filipu Vekiću, a treće Bruni Pratežini. Kod djevojčica najbrža je bila Ana Popović, druga je na cilj stigla Lucija Petrušić, a treća Klara Kljusurić.
     Pobjednik u disciplini skok u dalj je Dario Tošić, drugi je Ranko Vidović, a treći Darko Tot. U istoj disciplini kod djevojčica najduže je skočila Ela Bulum, drugo mjesto pripalo je Milani Pear, a treće Lei Erceg.
     Kod dječaka lopticu je najdalje bacio Luka Bukovac, a slijede ga Marino Vukša te Mile Parmać. Kod djevojčica najbolja je bila Klara Grmoja, drugo mjesto pripalo je Ivani Čotić, a treća Nikolini Čotić.
     Prvo mjesto u nogometu pripalo je ekipi Slavuji iz Centralnog vrtića koju je vodila teta Vanja Marević. Drugo i treće mjesto osvojile su ekipe iz DV Radost, drugo ekipa Žapci koju je vodila teta Kristina Šutalo, a treće ekipa Galebovi koju je vodila teta Jadranka Jerković.
     Najbolji će predstavljati Dječji vrtić Metković na Dječjoj olimpijadi vrtića iz Dubrovačko-neretvanske županije koja će se 24. svibnja održati u Župi Dubrovačkoj.