vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Invalidi opet prosvjedovali u Dubrovniku

Metković, 12.5.2013. - U organizaciji Facebook skupine roditelja djece s teškoćama u razvoju Pomozimo djeci s invaliditetom jučer je na dubrovačkom Stradunu održan drugi po redu mirni prosvjed pod nazivom S teškoćama se možemo nositi, s nepravdom ne kojemu se i ovaj put pridružila metkovska Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj.
     – Prosvjed je bio odlično organiziran, a uz članove i zaposlenike Prijatelja sudjelovali su i članovi Udruge Poseban prijatelj iz Dubrovnika te Leptirića iz Ploče. Zahvaljujemo svima koji su nam dali podršku, posebno Gradu Metkoviću, ali i svim koji su uz nas bili srcem jer fizički nisu mogli biti prisutni – rekla nam je Danijela Raič iz UOSI Prijatelj.
     Prosvjedom se željelo upozoriti javnost na nelogičnosti u zakonskim odredbama, manjkom asistenata u nastavi i brojnim drugim otežavajućim stvarima s kojima su roditelji djece s invaliditetom suočeni, a u kojima, kako smatraju, država ne pomaže dovoljno. Prosvjed je istovremeno održan u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Dubrovniku i Varaždinu, a zahtjevi su svugdje bili isti. Dio članova Prijatelja sudjelovao je i na prosvjedu u Splitu.
Foto: Nikša Duper