vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Izbornik Kovač nada se pobjedi

Metković, 28.5.2013. - Povodom finalne utakmice Regionalne lige U-20 između Hrvatske i Crne Gore, koja će se odigrati u Metkoviću sutra u 17 sati, u prostorijama NK Neretve održana je konferencija za tisak na kojoj su sudjelovali izbornici Hrvatske i Crne Gore, Niko Kovač i Dušan Vlaisavljević te hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović, igrač zagrebačkog GNK Dinamo.
    Izbornik Vlaisavljević je rekao kako je sutrašnja utakmica za njegovu momčad posljednja provjera pred početka kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se održati 2015. te da očekuje, uz dobar rezultat, i odlično izdanje svoje ekipe. Crna Gora će utakmicu otvoriti sa sljedećih 11 igrača: Petković, Gojačanin, Bogdanović, Janković, Bakrač, Vukčević, Mugoša, Bakić, Đorđević, Alić, Kosović.
    Izbornik Kovač je istaknuo kako se u sutrašnjem susretu nada pobjedi.
– Ovo nam je bitna utakmica i željeli bismo pobijediti. Nekoliko igrača ima probleme, ali što je – tu je. Imamo veliki igrački kadar i igrači koji su ovdje, njih 18, svi će dobiti prigodu da zaigraju. Nadamo se da će sutrašnja utakmica biti dobra i kvalitetna i neka pobjedi bolji ili možda sretniji. Već za tri dana očekuje nas prijateljska utakmica protiv Portugala, a nakon toga kvalifikacije za Europsko prvenstvo – rekao je Kovač izrazivši zadovoljstvo prijemom i smještajem u Metkoviću. Pohvalno se izrazio i o travnjaku što je, smatra on, preduvjet za dobru utakmicu. Za razliku od crnogorskoga kolege, hrvatski izbornik nije otkrio kojih će 11 igrača zaigrati protiv Crne Gore, ali je istaknuo da zbog ozljeda jedino Rebić i Jakoliš nisu u kombinacijama.