vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva startala porazom od Šibenika

Metković, 26.8.2013. - Rekordan broj gledatelja, njih preko pet stotina, došlo je pozdraviti Neretvu na startu nove nogometne sezone i bez obzira na Neretvin poraz mogu biti zadovoljni jer su gledali solidan, borben nogomet u kojem je na kraju pobijedila iskusnija momčad.
    Prvo poluvrijeme je prošlo dosta borbeno pa su se na objema stranama stvarale poluprilike, no do gola nije stigla ni jedna momčad. Na odmor se otišlo s pomisli da bi Neretva ipak mogla parirati iskusnijim Šibenčanima i možda izvući bod na domaćem terenu.
    Samim početkom drugoga poluvremena Šibenik je pritisnuo pa se igralo uglavnom na Neretvinoj polovini terena. Pritisak je već u 49. minuti urodio plodom kada je za Šibenik dosuđen slobodan udarac. Tomislav Pek je preko živoga zida Neretvinih igrača preciznim udarcem neobranjivo tukao podu gredu od koje se lopta odbila u gol.
    U 61. minuti Neretvi se stvorila prilika da poravna rezultat. Nakon dosuđenoga slobodnog udarca Primorac je s 25 metara tukao u golmanov lijevi gornji kut i kada su svi loptu već vidjeli u mreži Šibenikov golman Slavica ju je krajnjim naporom skrenuo s putanje.
    Potvrdu terenske nadmoći Šibenik je okrunio u 69. minuti kada Ante Bulat postiže drugi gol. Oko 80. minute uslijedila je mini serija Neretvinih napada na protivnički gol koja, ipak, nije urodila plodom.
    Utakmica je započela minutom šutnje za našega poginuloga sugrađanina Josipa Pandžu koji je kao junior igrao u NK Neretvi, a čiji je otac Joško svojedobno bio i igrač NK Šibenika.
    Među navijačima Neretve bili su i lađari iz lađarskih udruga Crni put i Jerkovac kojima je zbog iznimna uspjeha na prošlom Maratonu lađa predsjednik Upravnog odbora NK Neretve Goran Komazin predao prigodne darove.