vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Pronašli mu 800 kg TNT-a

Metković, 12.9.2013. - Temeljem naloga suda, jučer, 11. rujna pretražena je ruševna kuća u Ošljem, Dubrovačko primorje, vlasništvo 47-godišnjaka. U podrumu kuće su pronađene i oduzete dvije puške, minobacačka mina call 82 mm, protupješačka rasprskavajuća mina PMA 2A, dio upaljača za poteznu minu, dva oklopa ručnih bombi napunjenih barutom, spremnik za automatsku pušku, dva upaljača za ručnu bombu, 1238 komada streljiva različitog kalibra, 25 barutnih punjenja za minobacačku minu, dva redenika, 1 m sporogorućeg štapina, 15 detonirajućih kapisli i 800 g eksploziva TNT.
    Pronađeno oružje i streljivo su pohranjeni u sigurnosni kontejner do uništenja, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
   
   
Manje oružja-manje tragedija
    Ovim putem još jednom podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje građani policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.
    Apeliramo na sve građane koji negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
    Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.