vijesti www.metkovic.hr

 Gastronomija

Dašak francuske kuhinje u 'Villi Neretvi'

Metković, 13.9.2013. - U srijedu navečer u restoranu Villa Neretve održana je Gala večera na kojoj je Metkovka Mirian Stella Petrić pokazala dio znanja i umijeća stečenih na poznatoj pariškoj školi umjetničkog kuhanja, Academie D'art Culinaire de Paris.
     Stella je na spomenutoj školi diplomirala prije petnaestak dana, a savladavši sve predviđene stupnjeve u kulinarstvu i slastičarstvu zaslužila je diplomu Le Cordon Bleu s čime se mogu pohvaliti malobrojni u Hrvatskoj.
     Stella je istaknula kako je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje mame Marijane s kojom je provela sate i sate u kuhinji obiteljskog restorana. Već kao djevojčica počela je kuhati i pripremati slatkiše, a kako kaže, prvu tortu ispekla je sa sedam godina. Govoreći o planovima buduća masterchef(ica) je istaknula kako sljedećih pet godina planira putovati kako bi stekla dodatna iskustva u prestižnim svjetskim restoranima, a najveća joj je želja osvojiti Moskvu, jer, kako kaže, u tom gradu je najteže uspjeti u kulinarstvu. Stellin krajnji cilj je vratiti se u Hrvatsku kako bi svoja znanja i vještine prenosila mladim kuharima koji nemaju mogućnost usavršavanja izvan Hrvatske.
     Uz Stellinu obitelj i prijatelje, među okupljenima u Villi Neretvi bili su gradonačelnik Metkovića Božo Petrov, zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur, načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević, načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić, vlasnik Hotel-restorana Villa Neretva Pavo Jerković, ravnatelj Turističko-ugositeljske škole Dubrovnik Antun Perušina, profesorica i Stellina razrednica Marija Bazdan, ravnatelj Doma zdravlja Mihovil Štimac i drugi.