vijesti www.metkovic.hr

 Zdravlje

Zdravom prehranom do zdravoga srca

Metković, 25.9.2013. - Povodom Svjetskoga dana srca Dječji vrtić Metković posjetile su djelatnice Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Svrha njihove posjete bila je djeci vrtićke dobi ukazati na važnost zdrave prehrane za očuvanje zdravoga srca što je učinjeno tijekom zanimljive radionice. Nakon toga su djelatnicima Vrtića obavili preventivna mjerenja krvnoga tlaka te šećera i kolesterola u krvi.
     Svjetski dan srca obilježava se u svrhu podizanja svijesti o životnom pristupu u prevenciji i kontroli bolesti srca i krvnih žila s naglaskom na žene i djecu. Rizici za srčani i moždani udar te ostale kardiovaskularne bolesti mogu se odgovarajućim zdravim stilovima življenja spriječiti ili minimalizirati, a redovitim pregledima rano otkriti.
     Radionicu za najmlađe i mjerenja provela je voditeljica Službe za promicanje zdravlja dr. Ankica Džono Boban u suradnji s voditeljicom Odjela za socijalnu medicinu dr. Marijom Mašanović te inženjerkom Marijom Luetić i kem. tehnologinjom Dragicom Konsuo.