vijesti www.metkovic.hr

 Zanimljivosti

Tko se boji (tri) vuka još

Metković, 5.9.2005. - Samotnjak, Seve i Luki na prvi pogled nimalo ne podsjećaju strašnog vuka iz Crvenkapice. Možda je tome razlog što nas je Laca uvjerio kako slobodno možemo ući u kavez sa tri vuka. - Neće ti ništa, slobodno uđi - govorio je.
Prije godinu i pol Željko Obradovića Laca pronašao je tri mala vučića i donio ih u Metković. Na svome imanju sagradio im je prostor od pedesetak metara četvornih u kojem borave dva vuka i jedna vučica. U počast našem sugrađaninu Obradu Glušćeviću, režiseru filma "Vuk samotnjak", jednoga je nazvao Samotnjak. Druga dva odazivaju se na imena Seve i Luki. Na pitanje zašto tako samo se zagonetno nasmiješio.

Ja sam njihov alfa vuk, zato kad ja uđem oni se skupe u kutu na kućici. Zanimljivo je da uvijek mužjaci stanu naprijed štiteći ženku. Laca je prije nekoliko dana doživio prometnu nezgodu, ali to ga ne sprečava da im svakodnevno čisti bivak.

Dopisnica Večernjaka Ivana Ilić hrabro se uputila među zvjerad...

... pa uredniku ovih stranica nije ostavila niti milimetra manevarskog prostora.

             Vukovi su stalno u pokretu.

Da se ipak ne radi o krotkim kućnim mezimcima dovoljan je pogled u ove žute oči. Izgleda kao da nam govori hoćete li već jednom otići.

Zabranjen pristup nezaposlenima. Laca je već pripremio proširenje prostora za još pedesetak metara četvornih. Zakon nalaže 120 metara četvornih. Tko je mene pitao kad sam sa ženom i djecom spavao u devet kvadrata - kaže Laca.