vijesti www.metkovic.hr

 Politika

Predstavio se Savez za Hrvatsku

Metković, 12.5.2014. - Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu Metković svoj predizborni skup, u okviru kampanje za izbore za Europski parlament, održao Savez za Hrvatsku na kojem se predstavilo četvero kandidata sa zajedničke liste te Mate Knezović, predsjednik Obiteljske stranke.
     Skup je otvorio prof. dr. sc. Milan Kujundžić koji je rekao da će Savez za Hrvatsku vjerojatno imati dva, a možda i tri zastupnika u Europskom parlamentu koji će se zalagati za hrvatske interese. U svom izlaganju dotakao se i termoelektrane koja se planira graditi u Pločama nazvavši cijeli posao prljavom rabotom koje se već viđala u Hrvatskoj.
     – Planira se gradnja termoelektrane na ugljen što je napuštena metoda koju neće nitko tko svojoj djeci želi dobro. U svijetu je normalno da velike kompanije tamo gdje mogu podmićuju da bi prodali svoje tehnologije, odnosno svoje proizvode. Takve nesretnike našli su i ovdje, a oni bi trebali uvjeriti Neretvane da je to dobro i da je to u njihovom interesu. Jedini interes imaju oni koji taj projekt zagovaraju, ali on sigurno neće proći jer nova hrvatska Vlada, novi hrvatski predsjednik i novi saziv Sabora neće takvo nešto dopustiti. Nama su potrebni prijevremeni izbori, a predsjednik RH Ivo Josipović i predsjednik Sabora Josip Leko imaju moralnu obvezu raspustiti Sabor i raspisati ih. Također, treba provesti lustraciju, ali ne da bi se bavili ustašama i partizanima o čemu također treba reći istinu, nego se podrazumijeva da se javno iznesu sve negativne kriminalne radnje i pljačke kako bi Hrvatska mogla krenuti dalje. Jedino što vam mogu reći je da ako mislite da je u ovoj državi dobro i da vaša djeca ovdje imaju nadu i šansu onda nemojte izaći na izbore ili izađite i glasujte za one za koje ste glasovali i do sada. Ako vidite da nije dobro, molim vas, iziđite i glasujte po svojoj savjesti. Glasujte za neke druge ljude koji vam daju šansu – rekao je između ostaloga Milan Kujundžić.
     U nastavku su govorili Zlatko Gregov, Željko Cvrtila, Davor Domazet Lošo, Mate Knezović i Marko Lukić.