vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Počinje prikupljanje pomoći za poplavljene

Metković, 19.5.2014. - Iz Gradskoga društva Crvenoga križa dobili smo obavijest da je započelo prikupljanje pomoći za nastradale u katastrofalnim poplavama, u što su se uključile škole i mnoge udruge, dok građani svoju pomoć pojedinačno mogu donijeti prizemlje zgrade u Ulici kneza Branimira pred kružnim tokom (prostor bivše Jugoplastike) gdje članice Udruge lađarica Metkovke dežuraju od 8 do 17 sati.
    Isto tako, u trgovačkim centrima Mercator, Tommy i Konzum postavljene su košarice u koje kupci mogu ostaviti svoj prilog. U GD Crvenoga križa kažu da je prije svega potrebna konzervirana hrana, tj. proizvodi duljega roka trajanja i dječja hrana te higijenske potrepštine za odrasle i djecu kao i sredstava za čišćenje i dezinfekciju. Također, građani mogu darovati posteljinu i deke, čizme, baterijske svjetiljke, lijekove i sve ono za što misle da bi ugroženima dobro došlo.
    Dvije metkovske župe, također, organiziraju prikupljanje pomoći. Caritas Župe sv. Ilije primat će pomoć u svome prostoru u Ulici o. Ante Gabrića u vremenu od 17 do 20 sati, a odlučeno je da će sav prihod od najavljenoga humanitarnog koncerta ići za poplavljene. Njima se pridružuje i Župa Gospe Snježne te se pozivaju mještani Vida i Pruda da humanitarnu pomoć donesu u Župnu dvoranu u Vidu.
    Župa sv. Nikole i Udruga veterana IV. gardijske brigade, podružnica Dubrovačko-Neretvanske županije, organiziraju prikupljanje humanitarne pomoći u prostoru stare crkve. Danas će to raditi od 17 do 21 sat, a sljedećih dna od 9 do 21 sat.
    Socijaldemokratski forum žena SDP-a Metković i GO SDP Metković obavještava da će njihove članice dežurati u stranačkim prostorijama SDP-a Metković u Zgradi političkih stranaka, Kralja Zvonimira 22, u utorak (20. svibnja) i srijedu (21. svibnja ) u vremenu od 18 do 20 sati.
    U akciju se uključuju i metkovske škole tako što će učenici, sukladno svojim mogućnostima, svoje priloge donijeti u škole koje će ih onda predati GD Crvenoga križa Metković.