vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

'Metkovke' u akciji prikupljanja pomoći za poplavljene

Metković, 23.5.2014. - U prikupljanje pomoći za poplavljena područja uključile su se, kao i uvijek kada je potrebno humanitarno djelovati, i članice Udruge lađarica Metkovke. Lađarice su u akciji koja je trajala četiri dana prikupile velike količine hrane i odjeće, higijenskih potrepština, vode u bocama.
     U stalnoj komunikaciji s ugroženima preko Facebooka trudile su se tragom njihovih zamolbi nabavljati potrebno. Tako će za Slavoniju krenuti veća količina pelena za odrasle, dvoja dječja kolica, vješalice za ormar pa čak i nekoliko doza inzulina. Kako nam je rekla predsjednica Metkovki Milena Miškić akcija se planira nastaviti, ali tako da se prema nastradalima upute veći komadi namještaja i bijele tehnike.
     Kako je i ova akcija provedena u dogovoru s GD Crvenoga križa pomoć je iz prostora, koji su za prikupljanje pomoći pronašle lađarice, jučer prebačena u središnji skladišni prostor koji je Crvenome križu ustupio NTL. Ispred NTL-a zatekli smo predstavnice Crvenoga križa kojima su učenici 2. r. strojarskog smijera Srednje škole Metković pomagali u prebacivanju i sortiranju pomoći koja je stizala iz svih krajeva doline Neretve.
     Također smo doznali da je i metkovski GO Hrvatske stranke umirovljenika među svojim članovima prikupio tisuću kuna koje će uplatiti na račun Crvenoga križa za pomoć nastradalima na poplavljenim područjima.