vijesti www.metkovic.hr

 Najave

Tjedan bogat događanjima

Metković, 4.8.2014. - Pred nama je tjedan bogat raznim događanjima koja počinju već danas rock-koncertom u Metkoviću i lađarskim utrkama u Vidu, a završavaju u subotu Maratonom lađa i Danima Neretvanske kneževine. Evo pregleda događanja.
 
ponedjeljak, 4. kolovoza

X. Kup kneza Domagoja

    U Vidu će u 17 sati lađarskim dvobojima na Norinu započeti X. jubilarni Kup kneza Domagoja. Uz domaće Domagojeve gusare natjecat će se još lađari UL Crni put, Metković SU Crni put, UL Jerkovac, UL Sv Ilija, KUU Škrapa - Momići, UL Gospa Karmelska - Krvavac i UL Prud.

Rock-koncert 'MTK Summer 2014.'

    Na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković u 21 sat počinje koncert na kojem će nastupiti domaći rock-sastavi te gosti iz Dubrovnika, s time da neće doći Pandora nego Bjelouška. Ljubiteljima glazbe Deep Purplea i iz njih deriviranih sastava bit će jasno otkuda Bjelouški ime.
 
utorak, 5. kolovoza

Proslava Ledene Gospe u Vidu

    U župnoj crkvi u Vidu u 9.30 započet će svečana misa s procesijom, a na parkiralištu na Plivoru bit će tradicionalni sajam.

Malonogometni turnir na Dubravici

    Na igralištu ŠRC Dubravica igrat će se prvi put Malonogometni turnir u počast poginulim braniteljima iz Grada Metkovića. Prva se utakmica igra u 19 sati.
 
četvrtak, 7. kolovoza

Dani Neretvanske kneževine

    Nešto novo u turističkoj ponudi Grada Metkovića. Trodnevna manifestacija 'Dani Neretvanske kneževine' započinje otvorenjem u 19.30, a potom će se na maloj rivi iz lađe iskrcati neretvanski gusari sa svojim knezom i zarobljenim duždom. U programu će sudjelovati i naši sugrađani odjeveni u povijesne kostime. Neki su ih sami šivali, dok su ih drugi posudili. Ako se želite priključiti, mislimo da je u Ornitološkoj zbirci ostao još pokoji kostim pa ga možete posuditi. Na Trgu pred Hotelom Narona bit će postavljeni ugostiteljski stolovi pa će se posjetitelji moći okrijepiti uz svirku grupe Vertigo.

I. Maraton lađarica Opuzen-Metković

    Deset ženskih posada veslat će na I. Maratonu lađarica Opuzen-Metković čiji program u Opuzenu započinje u 17 sati. Start utrke je u 18 sati, a na cilju u Metkoviću prve se očekuju oko 19.30. Nakon podjele medalja održat će se Lađarska noć s aukcijom lađarskih dresova, od čega će prihod ići u humanitarne svrhe.
 
petak, 8. kolovoza

Dani Neretvanske kneževine

    Drugoga dana manifestacije predviđene su viteške igre za djecu, a stariji će se nadmetati u raznim igrana na Neretvi u uz njezinu obalu.
 
subota, 9. kolovoza

Dani Neretvanske kneževine

    Od 10 sati uz park će biti organiziran srednjovjekovni sajam na kojemu će se moći kupiti razne stvari kojih nema u trgovinama. Nakon starta Maratona predviđena je fešta do kasno u noć.

XVII. Maraton lađa

    Najuzbudljiviji trenutak Maratona lađa svakako je start ispod Lučkoga mosta u Metkoviću. Prijavljeno je 37 posada, od kojih su šest debitanti. Zanimljivo je da ove godine nema Donjana donjih, ali, s druge strane, sve više je natjecatelja izvan doline Neretve. Start se previđa u 17 sati.