vijesti www.metkovic.hr

 Koncert

Predstavile se domaće rock-skupine i gosti

Metković, 6.8.2014. - Održan je još jedan 'Mtk summer jam 2014.' na kojem je nastupilo pet bendova od toga jedan opuzenski, tri metkovska te gosti iz Konavala.
     Prvi je na pozornicu izašao opuzenski duo Dudov svilac koji je publiku suptilno uveo u sam događaj izvođenjem poznatih blues i rock standarda.
     Uslijedio je nastup mladog energičnog metkovskog benda Loot koji je publici pružio poznate pjesme iz heavy metal i progressive rock-svijeta.
     Nakon kraće pauze, koja je nastala zbog nestanka struje, na binu je izašla već dobro poznata trojka Tres Hombres koja je svojim repertoarom vratila vrijeme koje desetljeće unatrag prisjetivši publiku na nezaboravne melodije sad već pokojnog J. J. Calea, ali i Erica Claptona, ZZ Topa i mnogih drugih.
     Predzadnji su nastupili glazbenici koje su Metkovci možda i najviše puta čuli, a riječ je o bendu Prima Vista koji nas je vratio u 80.-te godine prošloga stoljeća s radiofoničnim hitovima poput Here I go again ili nešto starijom Superstition S. Wondera.
     Posljednji su nastupili gosti iz Konavala, zanimljivog imena Bjelouška, koji je metkovsku publiku zabavljao sa mnoštvom starijih rock-hitova. Bend djeluje na dubrovačkom području od 2008., a čine ga: Leo Kordić (bubanj), Davor Matić (gitara), Perica Rešeta (gitara) i Niko Pendo (bass).
     Nadamo se da će se iduće godine publici predstaviti barem jedan novi mladi metkovski bend i da rock-glazba neće nestati iz metkovskih ulica i kvartova.