vijesti www.metkovic.hr

 Šport

NK Neretva – NK Mosor 1:2

Metković, 1.10.2014. - U 8. kolu 3. HNL – jug Neretva je danas na domaćem terenu poražena od NK Mosor iz Žrnovnice rezultatom 1:2. Golove za goste postigli su Kuzmanić u 11. i Begić u 43. minuti, a jedini zgoditak za Neretvu postigao je Tomas u 66. minuti.
     Obje momčadi u susret su krenule oprezno, ali već nakon pet minuta domaći igrači su se razigrali stvorivši dvije izgledne prilike zaredom koje nisu uspjeli realizirati. U želji da dođu do pogotka Metkovci u 11. minuti prave grešku što spretno koristi Kuzmanić i svoju momčad dovodi u vodstvo. U nastavku igra se uglavnom na sredini terena, a nakon još jedne greške domaće obrane Begić u 43. minuti vodstvo Mosora povećava na 2:0.
     U drugom dijelu Neretva je krenula angažirano, prebacivši igru pred protivnički gol što je u 66. minuti rezultiralo zgoditkom Tomasa. Do kraja susreta izgledne prigode imali su Brečić, Ereš i Jerković, ali obrana Mosora i vratar Čubić bili su nesavladivi.
Za Neretvu igrali: Hodžić, Jelavić, Kuran (od 59. minute Ereš), Vrnoga, Glavan, Crnčević (od 46. minute Jerković), Čelić, Milinković, Brečić, Tomas, Batinović. Trener: Darko Zeljić.
Za Mosor igrali: Čubić, Kordić (od 86. minute Nižić), Ercegović, Šarić, Koštić, Kuzmanić, Rako, Begić (od 58. minute Renato), Baturina (od 71. minute Barbarić), Mrković, Čerina. Trener: Mirko Grbavac.