vijesti www.metkovic.hr

 Tribina

Puna podrška Udruzi 'Franak'

Metković, 17.10.2014. - Sa svrhom davanja pravovaljanih informacija i savjeta jučer je Udruga Franak u Galeriji Gradskog kulturnog središta Metković održala javnu tribinu.
     Na početku tribine okupljene građane pozdravio je koordinator za južni Jadran Ivan Kontrec nakon čega je riječ prepustio zamjeniku gradonačelnika Metkovića Nikoli Grmoji. U kraćem obraćanju Grmoja je dao punu podršku Udruzi u borbi za hrvatske građane prevarene od strane banaka posebno istaknuvši da je Udruga Franak jedna od rijetkih udruga u Hrvatskoj koja se bori za interese hrvatskih građana.
     U nastavku su govorili voditeljica Udruge Katarina Lucić, ekonomist Jurica Dobrinić te odvjetnik Mate Glibota. Svi oni istaknuli su da građanima u borbi za njihova prava jedino preostaje podizanje privatnih tužbi protiv banaka za koje je Visoki trgovački sud presudio ništetnost kamata u korist dužnika. A da bi tužba bila pokrenuta potrebno je imati kopiju ugovora, prvi otplatni plan, sve uplate po kreditu iz kojih je vidljivo koliko je uplaćeno anuiteta, koliko kamate, koliko glavnice i kolika je preostala glavnica nakon svake uplate te sve obavijesti o promjenama kamatnih stopa.