vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković 1963 - RK Crikvenica 31: 24

Metković, 19.10.2014. - Pred petstotinjak gledatelja sinoć su se rukometaši RK Metković 1963 na domaćem terenu iskupili za prošlotjedni poraz u Kutini. Gosti su u Crikvenicu ispraćeni rezultatom 31:24 (17:2).
    Već u samome početku osjetila se određena nesigurnost zbog neigranja ozlijeđenoga Andija Dominikovića pa je semafor pokazivao 0:1 i 2:4, no ona je ubrzo je nestala jer serija od šest pogodaka stvari stavlja na svoje mjesto. Na poluvrijeme se otišlo s lijepom prednosti od 17:12, a u drugome dijelu ona se samo povećavala. Bjeliševa taktika s čvrstom obranom te brzim kontrama i polukontrama pokazala se još jednom uspješnom. Veliki pridonos dali su i vratari, iskusni Karabatić i mladi Jurković.
    Strijelci za domaće bili su N. Dominiković 1, Marić 4, Jelčić 1, Jelinić 4, Matić 4, Buntić 1, Paponja 5, Mataga 6, Kozina 3 i Pervan 2, dok su se kod Crikveničana istaknuli Montanari sa sedam i Hrvatin sa šest pogodaka.
    Naši su tako ostali među vodećom trojkom, a sljedeće subote putuju u Županju na ogled istoimenom klubu koji je trenutno predzadnji, s utakmicom manje.
   Pogledajte i fotografije što ih je na utakmici sinoć snimio Marin Veraja.
    Uz ovu vijest ide i dopuna. RK Metković 1963 dobio je još jedno priznanje za kvalitetan rad s mlađim uzrastima. „Metkovski inkubator“ ima dva nova reprezentativca. Osim Jelinića, poziv u '96. godište zaslužio je i mladi Marić, a trener Bjeliš je imenovan pomoćnim trenerom u '94. godištu. Bravo momci!