vijesti www.metkovic.hr

 Socijalna skrb

Korisnici Udruge 'Otac Ante Gabrić' ugostili vrtićane

Metković, 25.10.2014. - U okviru organiziranih dnevnih aktivnosti za starije osobe u listopadu su i u Udruzi Otac Ante Gabrić obilježeni Dani kruha tako što su korisnici u ugodnom ozračju pripravili peciva i slastice.
    Tom su prigodom ugostili djecu Središnjega dječjeg vrtića koja su donijela punu košaru peciva što su ih pripremili sa svojim mamama te starije razveselila recitacijama o kruhu. Veselo druženje nastavilo se i posjetom djece Dječjega vrtića Mali Isus. Pjesmama i molitvama razgalili su srca starijih, podsjetivši ih tako na njihove dane djetinjstva i molitve koje su oni učili. Djeca su svima darovala sličice koja su sama uradila.
    Kako bi se briga o zdravlju nastavila u starijoj dobi, održano je predavanje o ulozi sezonskoga voća i povrća u prehrani starijih. Mag. Pharm. Mirsada Brkić iz Ljekarne Draženović naglasila je važnost prehrane u pet manjih obroka koje čine sezonsko voće i povrće, najbolje ono koje uspijeva u našemu kraju, nemasno meso i riba te mliječni obroci. Također je istaknuta važnost redovitoga kretanja i vježbanja kao i međusobnog druženja. Dobrom zdravstvenom stanju pridonosi i redovito kontroliranje krvnoga tlaka i razine šećera u krvi koje se u Udruzi Otac Ante Gabrić redovito organizira svakoga zadnjeg ponedjeljka u mjesecu.