vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Iza Vage se okupilo dvjestotinjak nogometaša

Metković, 18.1.2015. - Jučer je na igralištu Iza Vage održan pokazni trening na kojem su sudjelovali svi uzrasti NK Neretva. Odazvalo se gotovo 200 nogometaša i nogometašica, od šestogodišnjaka do seniora – nositelja cijele Neretvine obitelji. Tijekom 60 minuta na terenu su s jedanaest svojih trenera izvodili jednostavne vježbe elementarne tehnike, poput nogometne igre, vođenja lopte, driblinga i sl. Za kraću izjavu zamolili smo voditelja Škole nogomet NK Neretva Nina Šešelja.
 – Danas smo imali mobilizacijski trening cijeloga Nogometnog kluba Neretva, koji je ujedno bio poziv i poruka svima da smo krenuli s trenažnim procesom u proljetnom dijelu sezone 2014./15. Na terenu se našlo oko tri četvrtine naših polaznika čiji se broj, zavisno od godišnjega doba, sa seniorskim sastavom kreće između 200 i 220. Na ovaj početak su se manje-više svi odazvali. Još jednom ponavljam, trening je bio pokaznoga karaktera, a ne kondicijski. Čisto okupljanje, mobilizacija i znak da smo počeli s radom. Koristim prigodu i pozivam sve koji to žele da nam se priključe, da krenu u trening po već ustaljenom rasporedu koji smo razradili na početku sezone.
   Što se tiče seniorskoga pogona, oni svoje obaveze odrađuju po planu koji je dogovoren prošle godine u kolovozu i uz manje turbulencije kroz jesen sve ide po zacrtanom planu. U proljeće ulazimo rezultatski rasterećeni, zbog čega sam siguran da će u nastavku konkretnu priliku dobiti naši mladi talenti, prije svega mislim na igrače juniorske dobi. Za sada je Neretva u igračkom kadru ostala ista. Možemo se pohvaliti, ali i biti sretni da nam je jedino otišao Roko Ćelić, istina na probu, ali ni manje ni više nego u Kranjčevićevu kod prvoligaša NK Zagreb. Svi ostali momci imali su neke kombinacije i ponude, ali za sad su tu, što nas iznimno veseli. Prijelazni rok traje još mjesec dana i hoće li neko pokucati na vrata i hoće li nekoga u međuvremenu uzeti možda nam odgovor daju i prijateljske utakmice koje ćemo odigrati u sljedećem razdoblju. Igrat ćemo s NK Zadar, NK Split, a možda i sa Zrinskim (BiH). Dakle, u pitanju su jake pripremne utakmice jer je riječ o prvoligašima. Prvu bi trebali odigrati već u srijedu, ali termin još nije definiran. U goste nam dolazi NK Zadar predvođen našim bivšim igračem i izbornikom Igorom Štimcem kao trenerom Zadra – rekao nam je Šešelj.
   Nakon treninga upriličeno je zajedničko fotografiranje, nakon čega su odigrane dvije prijateljske utakmice s gostima iz Zenice koji su svoj boravak na pripremama u Makarskoj iskoristili za odmjeravanje snaga u kategoriji kadeta i starijih pionira.
Foto:I. Ilić, M. Veraja