vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

Na rukometnom turniru nastupilo 250 malih rukometaša

Metković, 20.1.2015. - U organizaciji RK Metković – Škole rukometa prošle je subote u Gradskoj sportskoj dvorani odigran je međunarodni turnir u mini rukometu. Nastupilo je preko 250 malih rukometaša i rukometašica koji su se natjecali u dvjema kategorijama: igrači rođeni 2004. i mlađi te 2005. i mlađi.
   RK Metković – Škola rukometa nastupila je s tridesetak igrača koji su snage odmjerili s vršnjacima iz Zagreba, Šibenika, Korčule, Neuma, Ljubuškoga, Opuzena i Dugoga Rata, a prema prikazanom na terenu može se reći da nema straha za budućnost hrvatskoga rukometa.
     Nakon odigranih utakmica po skupinama, u kategoriji igrača rođenih 2004. i mlađi u polufinale su se plasirali: Škola rukometa Vučići , RK Metković – Škola rukometa, RK Obrtnik i Škola rukometa Izviđač . Uslijedile su polufinalne utakmice nakon kojih je plasman za medalje bio sljedeći:

1. Škola rukometa Vučići – Zagreb
2. RK Metković - Škola rukometa – Metković
3. RK Obrtnik – Šibenik
4. Škola rukometa Izviđač – Ljubuški.

   Za najboljega igrača proglašen je Tin Baković iz ŠR Vučići, najbolji vratar bio je Luka Dropuljić iz ŠR Metković, a najbolji trener je Višnja Perković iz ŠR Vučići.
     U kategoriji dječaka rođenih 2005. i mlađi u polufinale i borbu za medalje plasirali su se klubovi: RK Hrvatski dragovoljac, Škola rukometa Izviđač, RK Obrtnik i RK Metković – Škola rukometa, a plasman na kraju je bio:

1. RK Hrvatski dragovoljac – Dugi Rat
2. Škola rukometa Izviđač – Ljubuški
3. RK Obrtnik – Šibenik
4. RK Metković – Škola rukometa.

   Za najboljega igrača proglašen je Noa Kardum iz ŠR Izviđač, najbolji vratar je Oliver Tokić iz Hrvatskog dragovoljca, a najbolji trener je Ivan Pleić iz Hrvatskog dragovoljca.
     Iz RK Metković – Škole rukometa zahvaljuju svim sudionicima turnira te nekadašnjim članovima RK Metkovića – Škole rukometa Ivanu Čupiću i Iliji Brozoviću, koji ovih dana na Svjetskom prvenstvu u Katru predstavljaju i Školu, i čijom je pomoći organiziran spomenuti turnir.
    Veliku zahvalu vodstvo Škole upućuje i polaznicima rođenima 2000. i mlađima, koji su svojim angažmanom uvelike pridonijeli da se turnir odigra na visokoj razini te roditeljima koji su s tribina bodrili igrače na terenu.