vijesti www.metkovic.hr

 Kino

Vijest koja će obradovati filmofile

Metković, 23.1.2015. - Danas je Gradsko kulturno središte Metković potpisalo ugovor s tvrtkom Audio video consulting d.o.o. koja će dobaviti potrebnu videoopremu za metkovsko kino i montirati je u prostor kazališne dvorane. Predstavnik tvrtke AVC Krunoslav Jalušić ujedno je razgledao prostor budućega kina kako bi uočio određene tehničke detalje vezane uz montažu opreme.
   Riječ je najsuvremenijoj digitalnoj opremi koja s PDV-om vrijedi 548.896,63 kn, od čega će 300.000 kn biti financirano sredstvima Ministarstva kulture. Oprema uključuje digitalni projektor te odgovarajući softver i hardver potreban za prikazivanje filmova, kao i dva filmska platna širine devet metara, s time da će ono postavljeno u dvorani zadovoljavati projekcije 3D filmova. Drugo je platno namijenjeno za montažu na ljetnoj pozornici, a budući da će se pomoću elektromotora odmatati i namatati neće biti 3D tipa jer se takva platna ne smiju svijati. To znači da bismo naljeto mogli imati i kinoprojekcije uz Neretvu.
    GKS je već prije nabavio vrhunski audiosustav L-Acoustics vrijedan 186.000 kuna koji je već bio u funkciji za kazališne predstave i druga događanja.
    Inače, filmski repertoar će uključivati sve što nudi CineStar, ali i drugi distributeri s kojima je GKS već kontaktirao i ovih dana treba potpisati ugovore.
    Montaža sve opreme trebala bi biti gotova u roku od mjesec dana pa bismo prvu projekciju mogli očekivati koncem veljače, ne bude li nekih nepredviđenih problem s prilagodbom prostora, ali i to neće bitno produžiti rok.