vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Uspješan nastup metkovskih karate-klubova u Pločama

Metković, 25.1.2015. - U Pločama je jučer održano Prvenstvo Dubrovačko- neretvanske županije u karateu na kojemu se natjecalo u borbama i katama. Uz domaći KK Porto Tolero i dubrovački KK Kakato na prvenstvu su nastupili metkovski karate-klubovi Metković i Knez Domagoj i to vrlo uspješno.
   
    Karate-klub Metković nastupio je s 40 natjecatelja koji su osvojili 34 medalje, od čega 15 zlata, 14 srebra i 5 bronci.
    U katama zlata su osvojili: Lucija Borovac i Tomislav Šunjić, srebra: Marta Pavlović, Antonio Dominiković i Luka Šunjić te bronce: Marta Šešelj i Marin Šunjić.
    U borbama zlata su osvojili: Laura Ćulum, Lucija Utovac, Antonio Perić, Ante Krstičević, Jakov Krmek , Mate Bilić, Ante Dugandžić, Petar Borovac, Ema Vidović, Ivan Batinović, Antonela Perić, Maja Žderić i Anamarija Jakić, srebra: Ante Penava, Antonio Dominiković, Lucija Vištica, Ante Utovac, Marijo Bartulović, Mate Bilić, Ante Juračić, Tea Vekić, Matea Goluža, Iva Vučić i Bruno Jurković, dok su bronce osvojili: Roko Bartulović, Anđela Bunoza i Marinela Perić.
    Bez rezultata nastupili su još: Ivan Jelinić, Ante Leontić, Sara Đukić, Ivana Jurković, Petra Vladimir i Ivana Previšić.    Karate-klub Knez Domagoj sudjelovao je sa 17 natjecatelja te osvojio devet zlatnih, tri 3 srebrne i 4 brončane medalje.
    Zlatne medalje u borbama ostvarili su Petar Jeramaz u kategoriji mlađi seniori -84, Vedran Ćupurdija juniori +76, Ante Bebić juniori -76, Ivan Marević kadeti -57, Klara Marević juniorke +59 i Ana Bebić mlađe učenice +36.
    Zlato u katama uzeli su Tea Klarić u kategorije juniorke , Luka Marević u kategoriji mlađi kadeti i Ivan Bebić u kategoriji mlađi učenici.
    Srebrne medalje u borbama osvojile su Petra Bebić u kategoriji mlađe kadetkinje +55 i Ivana Ilić u kategoriji učenice +44. Srebro u katama dobio je Davor Beno u kategoriji mlađi učenici.
    Brončane medalje u borbama ostvarili su Matea Bebić u kategoriji učenice -40 i Ivan Bebić u kategoriji mlađi učenici +34. U katama bronce su osvojile Ivana Ilić i Matea Bebić u kategoriji učenice.
    Na natjecanju su još uspješno sudjelovali Josip Kravar, Lana Senta, Mihaela Marević i Josipa Bebić.