vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Metković dobio Završnicu Hrvatskoga veslačkog kupa

Metković, 3.2.2015. - Osim organizacije tradicionalne regate – Mini-kupa Veslačkoga saveza Dalmacije, koju sa Savezom organizira VK Neretvanski gusar, ove će godine naš grad biti domaćin još dvama vrlo važnim sportskim događajima. Jedan od njih je Završnica Hrvatskoga veslačkog kupa 4. srpnja 2015. godine, koji je Hrvatskome veslačkom savezu iznimno važan.
    Taj će događaj HVS organizirati u suradnji s VK Neretvanski gusar, iz kojega kažu da im je velika čast dobiti organizaciju tako velikoga sportskog događaja na njemu će nastupiti svi najuspješniji veslači iz cijele Hrvatske.
    Drugi događaj, koji se također prvi put organizira u Metkoviću, je Međunarodna regata osmeraca, predviđena za 9. kolovoza 2015. godine. Takvi će događaji uvelike doprinijeti popularizaciji veslanja, ali i obogatiti sportski život u dolini Neretve te potaknuti goste na sportske pripreme u našemu gradu.
    Sigurni smo da će pojava osmeraca na Neretvi biti jako dobro prihvaćena te da će ta regata postati tradicionalna i prepoznatljiva. Dečki iz VK Neretvanski gusar na tome već rade pa je dio Uprave prošli vikend boravio u Zagrebu, gdje su obavili cijeli niz sastanaka vezanih uz organizaciju regate i uz završnicu Hrvatskoga veslačkog kupa. Osim toga, radilo se i na nabavi nove opreme, o čemu će se uskoro čuti više. Lijep dan u subotu Gusari su iskoristili za posjet prijateljima iz VK Croatia na Jarunu.