vijesti www.metkovic.hr

 Maškare

Petrov predao ključ Grada i za metkovic.hr dao ekskluzivni intervju

Metković, 8.2.2015. - Danas je metkovski gradonačelnik Božo Petrov, pritisnut stotinama maškaranih mališana metkovskih dječjih vrtića predvođenih njihovim tetama, u Gradskoj športskoj dvorani predao ključ Grada predstavniku Pokladnoga gradskog društva.
   Točno u 14 sati i 31 minutu danas je ispred Središnjega dječjeg vrtića gradskim ulicama krenula maškarana povorka nekoliko stotina vrtićana. Praćeni metkovskim glazbarima uputili su se ka Gradskoj športskoj dvorani u kojoj je za njih bio upriličen tradicionalni dječji maskenbal ili, po hrvatski, ples pod maskama.
   Kao i uvijek, na Male poklade javnosti bude predstavljen Marko Krnjeval, protiv kojega će, opet kao i uvijek, sljedeće nedjelje na Trgu kralja Tomislava biti podignuta optužnica za sve što u Metkoviću nije valjalo od lanjskih poklada.
   Više o cijelom događaju donosimo sutra u velikoj fotoreportaži, a mi smo vidno raspoložena gradonačelnika Petrova zamolili za ekskluzivan intervju.

   Gospodine gradonačelniče, iako se ovih dana govorkalo da maškarama nećete predati ključ Grada Vi ste to danas učinili.
   A, slušajte, ovih se dana svašta govori i piše. Meni je, zapravo, kao naručen došao ovaj desetodnevni odmor od gradonačelničkih obveza pa sam ključ Grada vrlo rado predao maškarama, prema su moje simpatije na strani Marka Krnjevala.
   Objasnite nam.
   Gospodin Krnjeval je uveo reda u ovaj grad i smatram da su optužbe protiv njega nepravedne. Stoga smo angažirali međunarodni tim pravnih stručnjaka koji će ga braniti u utorak, 17. veljače.
   Koliko će Grad Metković stajati obrana?
   Mislim da ne bi trebalo doći više od 19 milijuna kuna, što je za grad veličine Metkovića sitnica.
   Kako ćete iskoristiti ovih deset dana odmora?
   Radno. Nastavit ću s konsolidiranjem Koordinacije nezavisnih lista na državnoj razini.
   Možete li nam o tome reći nešto pobliže?
   Naravno da mogu.

   Ostatak intervjua s gradonačelnikom Petrovom čitajte sutra u tiskanome specijalu www.metkovic.hr koji će se besplatno dijeliti ispod banaka na maloj pjaci. Požurite ujutro jer je naklada ograničena na samo 5000 komada.