vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva i Neretvanac danas u finalu turnira povodom 40. obljetnice ONK Metković

Metković, 20.2.2015. - Obilježavanje 40-te obljetnice osnutka ONK Metković jučer je započelo prvom utakmicom Međunarodnoga nogometnog turnira između NK Neretva i SV Croatia Reutlingen, koju smo popratili.


   Na Štruvinom (neslužbeni naziv igrališta ONK Metković ) bolje su se snašli „gosti“ s lijeve strane grada, čiji su strijelci Kaleb, Brečić i Dodig Neretvi osigurali pobjedu od 3:1 i plasman u današnju završnicu u kojoj ih čeka vječiti rival NK Neretvanac . Još jedan neretvanski El Clásico   (ako vam je draža Barcelona onda je El Clàssic ) do kojega su Opuzenci došli u drugoj jučerašnjoj utakmici u kojoj su slavljenika „bez milosti“ svladali s 2:4. Ne propustite tu  nogometnu poslasticu koja na Igralištu ONK Metković započinje danas u 15 sati. Prije toga, u 13 sati ONK Metković će se protiv SV Croatia boriti za treće mjesto.
   Nakon finalne utakmice i podjele pehara podijelit će se i priznanja onima koji su ostavili traga u djelovanju Kluba u protekla četiri desetljeća.
   Zamolili smo Željka Parmaća, predsjednika Uprave ONK Metković , da nam kaže nekoliko riječi o trenutnom stanju u Klubu i planovima.
   – Proslavu četrdesetoga rođendana ONK Metković odlučili smo započeti turnirom na kojemu osim neretvanskih klubova nastupaju i nogometaši SV Croatia Reutlingen koji su na za ovu prigodu doputovali iz Njemačke. Nakon ovoga turnira uslijedit će i dječji turnir, a budući da imamo odličnu suradnju sa splitskim Hajdukom nadamo se i njihovom gostovanju ove godine na našemu terenu – rekao nam je Parmać.
   Kada su u pitanju mlađi uzrasti, ONK Metković broji stotinjak upisanih članova koji nogometne vještine bruse na Štruvinom . Naš sugovornik na kraju dodaje da bez dobre nogometne škole na desnoj strani grada neće biti ni kvalitetnoga nogometa u Metkoviću pa u to ime sve zainteresirane poziva na aktivno sudjelovanje u radu Kluba.
   Ljubitelje nogometa pozivamo da danas u 19 sati dođu u Gradsku športsku dvoranu u kojoj će humanitarnu utakmicu odigrati veterani klubova sudionika turnira protiv veterana NK Jelsa s Hvara. Kupnjom ulaznice od 20 kn pomoći ćete u liječenju bolesnoga dječaka Joška Dominikovića.