vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Erasmus+ odveo profesore Gimnazije Metković na Cipar

Metković, 4.3.2015. - Drugi dio dvogodišnjega Projekta What's the Use of It održan je na Cipru od 21. do 28. veljače i u njemu je sudjelovala skupina profesora Gimnazije Metković koja je predstavila uratke temeljene na primjeni matematike u stvarnome životu. Voditeljica Projekta prof. Ljiljana Jeličić sa suradnicima, prof. Živkom Franković i prof. Mirkom Crnčevićem, uspješno je predstavila hrvatski tim. Uz Ciprane sastanku su nazočili timovi iz Španjolske i Rumunjske.
   Budući da je riječ o razmjeni učenika i nastavnika, tijekom prve godine mobilnost nastavnika nastavlja se svaki put u drugoj zemlji kako bi se usuglasile razlike u školskim kurikulima zemalja obuhvaćenim Projektom. Nakon toga, u drugoj godini, slijedi razmjena učenika.
   Osim radnoga dijela domaćini su organizirali izvannastavne aktivnosti poput posjeta nastavnim satima, kabinetima i upoznavanja s radom škole. Naše je impresionirao kontrast uspona na planine Troods prekrivene snijegom i kilometarskih šetnica uz pješčanu morsku obalu na temperaturi od 23 °C.
   Poseban dojam ostavila su na njih grčka arheološka mjesta Kourion i Pafos s mozaicima, kolonadama, ranokršćanskom bazilikom, javnim kupalištima i golemim amfiteatrom iz helenističkoga doba u kojemu se i danas održavaju koncerti i kazališne predstave.