vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Neretva izgubila u sudačkoj nadoknadi

Metković, 11.3.2015. - Jučer je na igralištu Iza Vage pred oko 250 gledatelja odigrana utakmica 20. kola HNL jug, u kojoj je NK Neretva ugostila NK Solin i koja je za domaćine završila pravom dramom – golom koji su gosti postigli u posljednjoj minuti sudačke nadoknade te sebi osigurali treću poziciju na tablici.
    U prvom su poluvremenu obje momčadi igrale disciplinirano no nijedna nije stigla do pogotka. U drugom poluvremenu Solinjani kreću oštrije, što je rezultiralo opomenama i žutim kartonima. Prvi dobiva Solinjanin Perković zbog ulaska u teren bez odobrenja glavnoga suca, a nedugo za njim i njegov suigrač Guč. Pri jednom Neretvinu napadu u 83. minuti Čuljak zbog preoštra obrambenog starta zarađuje i treći žuti karton za Solinjane, kojima ni agresivnija i igra nije urodila plodom. Utakmica se nastavlja trominutnom sudačkom nadoknadom u čijoj posljednjoj minuti igrač gostujuće momčadi Hajder jednu odbijenu loptu posprema u Neretvinu mrežu.
    Tako nes(p)retno izgubljena utakmica svakako nije dobra za moral igrača Neretve prije gostovanja protiv Neretvanca u Opuzenu sljedeće nedjelje, ali im je i prilika da se iskupe za izgubljene bodove na domaćem terenu. Sa svih dvadeset odigranih utakmica Neretva je trenutno peta na tablici.
    Za Neretvu su igrali Hodžić, Glavan, Jelavić, Ćelić, Brečić, Crnčević, T. Dodig, Ereš, Magzan, D. Dodig i Kaleb, a kao zamjene u drugom poluvremenu ušli su Vrnoga, Šutalo i Tomas.
Foto: Z. Mateljak