vijesti www.metkovic.hr

 Folklor

Mali 'kudovci' oduševili Slovence i dobili poziv u Austriju

Metković, 11.3.2015. - Dječja skupina KUD-a Metković , uzrasta od 10 do 14 godina, bila je sudionikom Međunarodnoga skupa dječjih folklornih skupina Na Gregorjevo na kojemu su naši mali folkloraši svoje tradicijske pjesme i plesove prikazali čak tri puta u Rogaškoj Slatini i u Mariboru.
    Dok su djeca na pozornici pjesmom i plesom izvodila svoj program, istovremeno su bili postavljeni štandovi s bogatom turističkom promidžbom kulturnih i gospodarskih znamenitosti. Osim Metkovića, kao predstavnika Hrvatske, te pet domaćih dječjih skupina, na skupu je nastupila i dječja folklorna skupina iz austrijskoga Klagenfurta.
    Autentična pjesma i glazba ostavile su jako dobar dojam na domaćine kao i na predstavnika austrijske gostujuće skupine koji je izrazio želju da naša skupina bude sudionikom festivala Djeca grade mostove od ljudi do ljudi, od države do države , na kojem djeca plešući, pjevajući i svirajući promiču mir u svijetu.
    – Uspješna organizacija cjelokupnoga boravka te ljubaznost i gostoprimstvo domaćina, obogatili su nas nezaboravnim uspomenama i željom za nekim novim susretima – kažu u KUD-u Metković po povratku iz Slovenije.