vijesti www.metkovic.hr

 Upozorenje

Policija upozorava na opasnost od požara

Metković, 27.3.2015. - Dolaskom suhoga vremena započinju poljoprivredni radovi uklanjanja granja u okviru mjera za suzbijanje štetnih insekata, štetnoga grmlja i korova, pri čemu može doći do požara koji često izmaknu kontroli.
    Tim povodom Policijska postaja Metković temeljem odredbi Zakona o zaštiti od požara i Županijske odluke o provođenju posebnih mjera zaštite od požara, upozorava stanovnike gradova Metkovića i Opuzena te općina Pojezerje, Kula Norinska, Zažablje i Slivno da svojom nepažnjom pri obavljanju radova u polju, ponajprije paljenjem vatre, mogu izazvati požar i doprinijeti njegovom širenju.
    S obzirom na to da je u razdoblju od 1. studenoga do 1. svibnja spaljivanje korova Zakonom dozvoljeno, koristimo priliku podsjetiti građane da su u slučaju provođenja spaljivanja dužni poduzeti sljedeće mjere zaštite od požara:
    1. prije početka loženja vatre o tome izvijestiti nadležnu vatrogasnu postrojbu ili policijsku postaju;
    2. oko mjesta na kojemu će ložiti vatru očistiti travu i drugi zapaljivi materijal;
    3. osiguraju vodu i druga priručna sredstva za gašenje;
    4. ne napuštati mjesto loženja dok se vatra nije u potpunosti ugasila.
    S tim u svezi apeliramo na građane da ovo upozorenje shvate ozbiljno, kako bi opasnost od izbijanja požara i njegovog širenja sveli na minimum i time dali vlastiti doprinos u efikasnom provođenju mjera zaštite od požara, te istovremeno izbjegli i vlastitu odgovornost prilikom provođenja mjera nadzora nad spaljivanjem od strane policijskih službenika.

načelnik Postaje
Dragan Sršen, v.r.