vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Po zlato, srebro i bronca za KK Metković

Metković, 30.3.2015. - Jučer je u Splitu održano Međunarodno klupsko karate-natjecanje na kojemu je nastupilo preko 950 natjecatelja iz 64 kluba. Karate-klub Metković nastupio je s 10 natjecatelja koji su osvojili tri medalje; jedno zlato, srebro i broncu.
    Mlade natjecateljice, kojima se nastup na natjecanjima može izbrojiti na prstima jedne ruke, pokazale su da KK Metković ima nove snage koje će nastaviti stopama starijih koji su u 13 godina postojanja kluba osvojili preko 1200 medalja.
    Zlato u borbama osvojila je Laura Ćulum u kategoriji ml. učenice -32 kg, i to pobjedama u svim kolima te dolaskom do finala u kojemu pobjeđuje s 3:0.
    Srebrom se okitila Lucija Utovac, koja je u borbama u kategoriji mlađe učenice -36 kg pobijedila sve protivnice, a u finalnoj borbi izgubila s 1:0.
    Iva Vučić, natjecateljica s većim iskustvom koja u svojoj kolekciji ima i prošlogodišnju državnu medalju, ovaj put osvojila je broncu u borbama u kategoriji ml. kadetkinje -45 kg. U prvomu je krugu bila slobodna, a u drugomu, unatoč visokoj temperaturi, pobjeđuje mladu reprezentativku Bosne i Hercegovine. Nažalost, u zadnjim sekundama polufinalne borbe gubi s 1:0 od sadašnje aktualne prvakinje Hrvatske. U repasažnoj borbi pobjeđuje još jednu mladu reprezentativku BiH i osvaja brončanu medalju.
    Za repasažne borbe bili su se izborili i Petar Borovac, Bruno Jurković, Antonela Perić i Ante Krstičević, ali ovaj put nisu uspjeli osvojiti medalju pa su u svojim kategorijama rangirani na peta mjesta.
    Osim navedenih, nastupili su još Antonio Dominiković, Ivan Batinović, Mario Bartulović, ali bez uspjeha.
    Tijekom natjecanja održan je i seminar te polaganje za sudačka karate-zvanja, na kojemu je članica Karate-kluba Metković Anamarija Jakić uspješno položila pismeni test i praktičnu primjenu, sudeći na samomu natjecanju, pa je tako postala pomoćnim županijskim sudcem u borbama. Uz Anamariju KK Metković ima još dva sudca.