vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Oprezno u prometu uoči i tijekom uskrsnih blagdana

Metković, 2.4.2015. - Kao i proteklih godina i ovog se vikenda, uoči i tijekom uskrsnih blagdana, očekuje povećanje prometa na cestama kao i pojačan promet na graničnim prijelazima na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
    Kako bi se osiguralo što sigurnije i protočnije odvijanje prometa, policijski će službenici poduzimati niz aktivnosti, a posebna pozornost posvetit će se sigurnosti u cestovnom prometu i maksimalnoj protočnosti putnika i vozila preko graničnih prijelaza.
    Svjesni činjenice da su aktivnosti policije samo jedan od čimbenika kojima se može utjecati na smanjenje broja prometnih nesreća, ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, a posebno apeliramo na sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na kolniku i da poštuju ograničenja brzine. Najugroženije sudionike u prometu – pješake, motocikliste i vozače mopeda pozivamo na pridržavanje zakonskih propisa, a ostale sudionike u prometu na njihovo uvažavanje – priopćuju iz PU dibrovačko-neretvanske.