vijesti www.metkovic.hr

 Humanost

Metkovski SDP darivao najugroženije obitelji

Metković, 2.4.2015. - GO SDP-a Metković povodom nadolazećih uskrsnih blagdana organizirao je malu humanitarnu akciju darivanja deset najugroženijih metkovskih obitelji. Prenosimo vam njihovo priopćenje o akciji kao i poziv da u subotu podržite akciju Omiljeni cvijet Ane Rukavine koju organizira Forum žena.
    Kako se nalazimo u Velikomu tjednu koji završava najvećim kršćanskim blagdanom Uskrsom, a sa saznanjem da u našemu gradu ima obitelji koje se nalaze u teškoj financijskoj situaciji i nisu u mogućnosti dostojanstveno proslaviti uskrsne blagdane, odlučili smo kao članovi GO SDP Metković i Foruma mladih organizirati malu humanitarnu akciju za deset najugroženijih obitelji na prostoru Grada Metkovića. U dogovoru s ravnateljem Centra za socijalnu skrb Metković gospodinom Vatroslavom Vugdelijom danas smo im dostavili potrepštine kojima potrebiti mogu popuniti blagdanski stol, a Centar će ih dostaviti obiteljima koje su najugroženije.
    Prema našim saznanjima u travnju će za najugroženije obitelji biti još dobrih vijesti jer će Grad Metković i gradska poduzeća pristupiti Vladinom sporazumu Novi početak te će tako otpisom duga pomoći najugroženijim građanima.
    Koristimo priliku i pozivamo sve naše sugrađane da se pridruže Forumu žena SDP-a Metković u obilježavanju akcije Omiljeni cvijet Ane Rukavine kod „malog mliječnog“ u subotu 4. travnja. 2015. od 9 do 12 sati, gdje će se dijeliti tulipani i prikupljati donacije, a sve prikupljeno se uplaćuje u Fondaciju Ane Rukavine. Omiljeni cvijet Ane Rukavine humanitarna je akcija Zaklade Ana Rukavina i Socijaldemokratskog foruma žena SDP-a Hrvatske kojom se prikupljaju sredstva za rad Zaklade pa ovom prilikom unaprijed zahvaljujemo svima koji će se odazvati akciji
    Svim stanovnicima Grada Metkovića sretan Uskrs i uskrsne blagdane žele članovi GO SDP-a Metković.