vijesti www.metkovic.hr

 Policija

Akcija sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola

Metković, 10.4.2015. - Tijekom noći sa subote na nedjelju, 11./12. travnja, prometna policija Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provodit će pojačane preventivno-represivne aktivnosti radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.
    Alkohol je jedan od bitnih čimbenika koji doprinosi stradavanju sudionika u prometu te vrlo često „generator“ brzine. Vozači koji upravljaju motornim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu svojim ponašanjem krše prometne propise te ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu. Stoga je ujedno cilj ove akcije sankcioniranje i isključivanje iz prometa takvih vozača radi smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu.
    Za vrijeme trajanja akcije policija će nadzirati te prekršajno sankcionirati i druge prekršaje (prekoračenje dopuštene brzine kretanja, vožnja bez položenog vozačkog ispita, upravljanje za vrijeme zabrane, prekršaje mladih vozača i dr.), a posebice onih prekršaja koji su najčešći uzroci prometnih nesreća.
    Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti.