vijesti www.metkovic.hr

 Gradska uprava

Uskoro 'klamerice' za bicikle

Metković, 13.4.2015. - Ovako izgleda uspješna suradnja tijela lokalne uprave i Sindikata biciklista! U Gradu Metkoviću prepoznali su naše iskustvo i znanje na području biciklističke problematike i zatražili nas savjet u vezi optimalnih stalaka za bicikle.
    Rezultat je upravo u bravarskoj radionici! Hvala Metkoviću na ukazanom povjerenju. Želimo im puno biciklista te čistiji i bolji grad – objavio je Sindikat biciklista na svojoj Facebook-stranici.
    Riječ je o tome da je prometni redar Igor Penava od Sindikata biciklista zatražio i dobio stručan savjet o optimalnim stalcima za bicikle, koji se već izrađuju u jednoj metkovskoj bravarskoj radionici. Za razliku od stalaka u koje se umeće kotač bicikla (pri čemu može doći do njegova oštećenja) stalci koje ćemo uskoro vidjeti po gradu tipa su klamerica i na njih se bicikl naslanjaju svojim okvirom. To ne samo da štiti kotač nego omogućuje zaključavanje i kroz okvir bicikla i kroz kotače pa se ne može dogoditi da kradljivci vlasniku na stalku ostave zaključan kotač. Za sada će na 12 lokacija po gradu biti postavljeni takvi stalci za po šest i osam bicikala.