vijesti www.metkovic.hr

 Zabava

Prvi MTKviz u Knjižnici

Metković, 15.4.2015. - Sinoć je u Gradskoj knjižnici pred velikim brojem zainteresiranih održan prvi, tj. pilot-MTKviz , timska igra u kojoj snage odmjeravaju ekipe sastavljene od dvaju do četiriju natjecatelja različitih uzrasta, natječući se tko će svojim znanjem, ali i brzom reakcijom osvojiti više bodova i u konačnici pobijediti.
    Voditelj programa Marino Jerković prije početka igre predstavio je koncept kviza, rekavši da je riječ o novom zabavno-edukativnom sadržaj u gradu te izrazivši nadu da će se takva okupljanja u Knjižnici nastaviti svaki tjedan, kako bi se natjecalo, a pritom i zabavljalo.
    Kviz se sastoji od deset kategorija, od kojih svaka broji po deset pitanja, dok ekipe imaju 20 sekundi za odgovor. Tako će ekipe ogovarati na pitanja iz književnosti i pravopisa, povijesti i geografije, sporta, kulture i zabave… Svaka ekipa može izabrati jednu od kategorija za koju smatra da joj bolje leži te za svako točno odgovoreno pitanje udvostručiti bodove. Na kraju se igra Završni udarac u kojemu ekipe ulažu između deset i 10 % osvojenih bodova, koje mogu udvostručiti ili izgubiti. Tako se daje mogućnost i onima koji su nešto zaostali za najboljom ekipom da je u samo završnici igre preteknu i postanu pobjednicima.
    Organizatori i sastavljači pitanja su Nataša Brnas, Jadranka Jelavić, Jure Jelavić, Marino Jerković te, sinoć odsutni, Tomislav Brnas.
    Nakon predstavljanja pravila održano je i probno natjecanje na kojemu je sudjelovalo sedam ekipa, koje taj put nisu bile ograničene na najviše četiri člana: Pixice, Mi imamo problem, Crne rupe, Bež ćuko, 4 M 1 S i 4. c . S osvojenih 800 bodova pobijedili su Bogovi u sastavu Miroslav Trgovčvić, Ivan Đerek, Josip Cvitanović, Josip Plećaš i Jure Zovko .
    Sve informacije o sljedećim terminima kviza možete pratiti na Facebook stranici MTKviz.