vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Pojačan nadzor brzine kretanja vozila

Metković, 15.4.2015. - Policijski službenici prometne policije na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj pojačano će nadzirati brzinu kretanja vozila tijekom 24 sata i to od 6 sati ujutro 16. travnja (četvrtak) do 6 sati ujutro 17. travnja (petak).
    Akcija će se provoditi kontinuirano na velikom broju lokacija, u naseljenim mjestima i izvan njih pri čemu će se koristiti svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine kretanja, a u provedbu akcije biti će uključen maksimalni broj policijskih službenika. Cilj akcije je osim represivno, djelovati i preventivno na sve vozače kako bi se smanjio broj prometnih nesreća do kojih dolazi zbog nepropisne ili neprilagođene brzine.
    Naime, nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je glavni uzročnik prometnih nesreća s najtežim posljedicama kako na prometnicama naše zemlje tako i na prometnicama većine država Europske unije zbog čega je i organizirana ova akcija temeljem Plana aktivnosti organizacije TISPOL – mreže prometnih policija država Europske unije.
    Pozivamo vozače da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine kretanja na cestama te dosljedno poštuju sva prometna pravila kako ne bi doveli u pitanje vlastitu, ali i sigurnost ostalih sudionika u prometu.