vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Promidžbeno-preventivna akcija 'Mopedi i motocikli u prometu'

Metković, 15.4.2015. - S dolaskom ljepšega vremena i toplijih dana na cestama se očekuje veći broj vozača mopeda i motocikala, a s time, nažalost, i veći broj prometnih nesreća u kojima sudjeluje navedena skupina sudionika u prometu. Kako bi se smanjile teške posljedice prometnih nesreća u kojima stradaju vozači mopeda i motocikala u subotu, 18. travnja u vremenu od 10 do 13 sati na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću provest će se promidžbeno-preventivna akcija Mopedi i motocikli u prometu.
    Akciju će provesti PP Metković će u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Ispostava Metković, Javnom vatrogasnom postrojbom Metković, Moto klubom „Veterani Croatia“ – Metković, Stanicom za tehnički pregled Metković te Auto školom Žabac.
    Prilikom provođenja navedene akcije, koja je u potpunosti preventivnog karaktera, na Trgu će biti izložena vozila (motocikli i osobni automobili) i oprema koju policija koristi u svakodnevnom radu prilikom nadzora prometa, te oprema i vozila koju koriste Zavodi za hitnu medicinu i Javna vatrogasna postrojba Metković, dok će Auto škola Žabac na prigodan način koristeći tzv. pijane naočale zainteresiranim dočarati stanje vozača pod utjecajem alkohola.
    Cilj akcije je preventivno djelovanje prema spomenutoj kategoriji vozača s obzirom na predstojeću motociklističku sezonu, kao i senzibiliziranje ostalih sudionika u prometu na njihovo češće sudjelovanje u prometu.