vijesti www.metkovic.hr

 Promet

Smanjimo broj stradalih mopedista i motociklista

Metković, 19.4.2015. - Na Trgu kralja Tomislava jučer je provedena je preventivna akcija Mopedi i motocikli u prometu u kojoj su uz policijske službenike za prevenciju i sigurnost u prometu sudjelovali Zavod za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije, Javna vatrogasna postrojba Metkoviću, Autoškola Žabac, udruga MK Veterani Croatia, Club Vespa Metković i MK Gusari.
    Tijekom provođenja akcije na Trgu su bili izloženi motocikli i osobni automobili, kao i oprema koju policija svakodnevno koristi pri nadzoru prometa te oprema i vozila koje koristi Zavod za hitnu medicinu i Javna vatrogasna postrojba Metković.
    Kao i za prijašnjih akcija policijski su službenici na prigodan način koristeći tzv. pijane naočale zainteresiranima prikazali stanje vozača pod utjecajem alkohola, ukazavši im na poželjno ponašanje u prometu, statistiku i ostala pravila u prometu s naglaskom na nepotrebna stradavanja.
    Svrha provedene akcije je senzibiliziranje javnosti i ostalih sudionika u prometu prema ciljanoj skupini vozača i vozila, kako bi se smanjile teške posljedice prometnih nesreća u kojima oni stradavaju.