vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Izvještajna skupština Udruge veterana IV. gardijske brigade

Metković, 21.4.2015. - Udruga veterana IV. gardijske brigade – podružnica Dubrovačko-neretvanske županije jučer je u Metkoviću održala svoju redovnu Izvještajnu skupštinu. Zbog obveze prilagodbe Statuta novom zakonu o udrugama, Izvještajna skupština je prolongirana do jučer kako bi se obavile sve potrebne promjene.
    Predsjednik udruge Ante Pehar podnio je izvješće o radu Udruge u protekloj godini te o planu rada u tekućoj godini. Kako se ove godine obilježava jubilarna 20. obljetnica završnih oslobodilačkih akcija HV: Skok1, Skok2, LJETO, OLUJA, MAESTRAL i JUŽNI POTEZ, Udruga će nastojati te obljetnice obilježiti nizom kulturno-sportskih događanja.
    Financijsko izvješće za prošlu godinu i financijski plan za iduću godinu nazočnim članovima podnio jer Branko Markota. Sva izvješća jednoglasno su usvojena. Dane Rendulić upoznao je članove s obvezom koju trebaju provesti sve udruge i prilagoditi svoje statute novom Zakonu o udrugama. Naveo je koje je sve promjene trebalo uvesti u Statut, nakon čega je Skupština izglasala Statut Udruge.