vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

Dan škole i sedmi rođendan OGŠ Metković

Metković, 23.4.2015. - Dan škole i sedmu godišnjicu svoga osnutka sinoć je u Galeriji GKS-a Metković Svečanim koncertom obilježila Osnovna glazbena škola Metković.
    Pred početak koncerta ravnatelj Škole Zvonko Knežević okupljenima je zahvalio na dolasku te ih upoznao s rezultatima u školskoj godini koja je na isteku i za koju je Knežević rekao da je najuspješnija do sada, i po broju upisanih učenika i po rezultatima koje su učenici ostvarili na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Tako su učenici Škole sudjelovali na pet natjecanja i s njih se vratili s pet prvih nagrada, tri druge i jednom trećom. Danas četvero učenika putuje na natjecanje u Split pa će nagrada vjerojatno biti još više.
    Ravnatelj Knežević je potom pozvao učenike koji su tijekom ove školske godine uspješno sudjelovali na natjecanjima i uručio im diplome. To su: Toma Ujdur, Ante Bukovac, Antea Filipa Stojić, Ivan Fran Stojić, Filip Kežić i Petra Rebac. Isto tako, diplome je uručio i njihovim mentorima Mirku Violiću i Erni Čizmić Rebić te klavirskim suradnicima Karmen Stojić i Romeu Hercegu.
    Na uspješnom radu i predstavljanju Grada Metkovića Školi je zahvalila zamjenica gradonačelnika Katarina Ujdur, uručivši ravnatelju Kneževiću umjetničku sliku, rad Ive Donellija iz njegova ciklusa Neretvanske iluminacije .
    Uslijedio je glazbeni program u kojemu su sudjelovali Dječji pjevački zbor, Mateo Plećaš i Karlo Tomić, Luka Jurković, Mate Batinović, Petra Rebac, Ivan Fran Stojić, Antea Filipa Stojić, Mateo Mustapić, Filip Kežić, Ante Bukovac, Toma Ujdur i Jurija Jerković. Posljednju točku izvela je na harmonici prof. Josipa Markota te slušateljima pokazala svu raskoš zvukova koje taj instrument može proizvesti.
    Program su pripremili Josipa Markota, Marija Berljak, Stipan Krmić, Erna Čizmić Rebić, Zvonko Knežević, Javorko Popović, Mirko Violić i Romeo Herceg.