vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Anti Puljeviću potvrđen novi mandat

Metković, 25.4.2015. - Jedna od najaktivnijih i šire najpoznatijih metkovskih udruga – Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković danas je održala Izbornu skupštinu na kojoj je podneseno Izvješće o radu i o financijama u proteklom jednogodišnjem razdoblju.
    Na početku okupljene je pozdravio predsjednik Ante Puljević i zamolio ih da minutom šutnje odaju počast preminulim članovima Udruge, a budući da se ove godine obilježava deseta obljetnica postojanja Udruge i skrbi za osobe s invaliditetom Puljević se osvrnuo na osnutak Udruge i područje njezina djelovanja. Kako je rekao, nastavljeno je učlanjivanje osoba s invaliditetom s našega područja pa tako Udruga sada broji 236 članova. Zaposlenici Udruge plaćaju mjesečnu članarinu u iznosu od sto kuna koja je usmjerena na proračun zaklade Neretvansko srce. Kada je riječ o humanitarnom djelovanju, osiguran je svakodnevni prijevoz članova u kolicima od kuće do radionice ili, ako postoji potreba, do Doma zdravlja, odnosno Staračkoga doma.
– Budući da smo u prethodnom razdoblju od zaklade Kap za slap dobili donaciju u iznosu od 45 000 kuna, krenuli smo u prilagodbu i adaptaciju prostora u kojemu bi trebali organizirati neki vid rehabilitacijskoga centra. Prostor smo prilagodili potrebama i u njega smjestili neurofeedback aparat te počeli opremati senzornu sobu – priopćio je Puljević, dodavši kako vodstvo Udruge nastoji zaposliti i logopeda, makar i na osam sati tjedno.
    Udruga je kroz prošlu godinu zapošljavao 42 osobe. Zahvaljujući projektima i programima Vlade RH zaposleno je još sedam osoba, a iz vlastitih sredstava još njih pet. Istaknuta je više nego dobra suradnja s državnim, županijskim i lokalnim institucijama, što se ogleda u broju i kakvoći odobrenih projekata i programa. Udruga sudjeluje na mnogim manifestacijama u okviru Županije i uživa respekt među udrugama pa je tako i Puljević izabran u predsjedništvo Hrvatskoga saveza udruga tjelesnih invalida.
– Poticali smo i razvijali društvene aktivnosti članova Udruge, prije svega osoba s invaliditetom. Obilježavali smo prigodne svečanosti, organizirali predavanja, izložbe, rad u radionici, humanitarno djelovali – zaključio je Puljević kojemu je Skupština glasovanjem povjerila vođenje Udrugu na nove četiri godine. Nakon što je zahvalio na reizboru, poručio je da će činiti sve u svojoj moći da UOSI Prijatelj i dalje napreduje.
    Uz Puljevića u Predsjedništvo Udruge izabrani su Željko Komazin, Ines Dominiković, Danijela Raič i Jure Cvitić.