vijesti www.metkovic.hr

 Rukomet

RK Metković 1963 pobijedio dosadašnjega lidera

Metković, 27.4.2015. - Sinoć je u Gradskoj športskoj dvorani u Metkoviću odigrana prvenstvena utakmica 24. kola I. HRL. u kojoj je RK Metković 1963 rezultatom 28 : 24 pobijedio do tada vodeći RK Medveščak iz Zagreba.
    Gosti iz Zagreba dobro su se držali u početnim minutama utakmice, izmjenjujući se s domaćinom u vodstvu. Tako je bilo sve do prve Karabatićeve obrane i Paponjina izjednačujućega pogotka u 8. minuti, nakon čega isti igrač s dva uzastopna gola Metkovce dovodi u vodstvo od 6 : 4. Gosti počinju tehnički griješiti pa domaćin ostatak poluvremena povećava svoju prednost koja je na kraju poluvremena iznosila visokih 16:9
    U drugom poluvremenu domaći nastavljaju dobrom igrom pa u 42. minuti, ponajviše pogodcima Dominikovića, dolaze do najveće prednosti od osam pogodaka. Činilo se da će se utakmica mirno privesti kraju, ali domaći počinju griješiti, vjerojatno i zbog umora nakon nedavnih iscrpljujućih utakmica. U jednome trenutku ostaju sa samo četiri igrača u napadu pa Zagrepčani to koriste kako bi smanjili zaostatak na samo tri pogotka. Trener Bjeliš zove TO, a na gol stavlja mladoga Jurkovića koji mu se odužuje s nekoliko ključnih obrana pa se utakmica, ipak, mirno privodi kraju. Posljednji gol za 28 : 24 u 60. minuti postiže Paponja.
    Pogotke za RK Metković 1963 postigli su: Andrej Paponja (6), Andreas Dominiković (5), Nedjeljko Dominiković (4), Damir Mataga i Marin Jelinić po 3, Marin Marić, Ivan Matić i Jure Kozina po 2 te Josip Kežić 1.
    Kod Zagrepčana najraspoloženiji bio je Vozab sa šest te Kota s pet pogodaka.
    Naši sljedeće kolo putuju u Prelog, a u zadnjemu kolu ugošćuju RK Zadar. Obje su te momčadi u donjemu dijelu tablice.