vijesti www.metkovic.hr

 Obrazovanje

OŠ Stjepana Radića uručena četiri računala

Metković, 27.4.2015. - Danas su na maloj svečanosti u OŠ Stjepana Radića u Metkoviću predstavnici HEP-a i Narodnoga radija Školi uručili četiri osobna računala koja su na nagradnoj igri Za naše male genijalce osvojili učenici VI. A i VI. B razreda te škole.
    Nakon što su učenici predvođeni školskom knjižničarkom Ivanom Čarapinom velikim pljeskom pozdravili goste, obratila im se ravnateljica Škole prof. Božena Nikoletić koja im je zahvalila što su prepoznali videouradak njezinih učenika te mu dodijelili nagradu. Upoznavši ih ukratko sa Školom ravnateljica Nikoletić je rekla da će i dalje pratiti natječaje i javljati se na njih.
    Donaciju je uručio član Uprave HEP-a Saša Dujmić koji je uime svoje kompanije rekao da im je izuzetna čast što kao društveno odgovorna kompanija mogu dati svoj doprinos hrvatskom školstvu te omogućiti još bolji razvoj i napredak naših najmlađih. – Namjera nam je ovaj projekt organizirati jednom godišnje s ciljem da opremimo što više osnovnih škola s računalima i na taj način našim malim genijalcima pružimo priliku za stvaranje novih znanja i uspjeha – rekao je Dujmić.
    Napomenimo da je HEP donirao ukupno 30 računala školama koje nemaju ni jedno računalo ili imaju puno učenika. Na nagradnu igru koju je organizirao u suradnji s Narodnim radijem stiglo je 100 prijava s videouradcima u kojima su učenici objašnjavali zašto im trebaju nova računala. Među devet nagrađenih škola našla se i OŠ Stjepana Radića, čiji su učenici pod vodstvom prof. Ivane Čarapine izradili video koji se svidio ocjenjivačima.