vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Hrvatski kajakaši i kanuisti u Metkoviću

Metković, 3.3.2006. - Već uobičajeno za ovaj dio godine Neretva vrvi veslačima koji su dodatno privučeni europskim i svjetskim prvenstvima te nastupima na regatama Svjetskog kupa doslovno okupirali Neretvu.
Trenutno u Metkoviću na dvotjednim bazičnim pripremama boravi dvadesetak ponajboljih hrvatskih kajakaša i kanuista na mirnim vodama koji svakog dana preveslaju najmanje tridesetak kilometara kroz jutarnji i popodnevni trening na vodi, veslajući uglavnom dionici od Metkovića do Opuzena.
- Svako jutro započinjemo s tjelovježbom i trčanjem uz Neretvu od nekih desetak kilometara radi stjecanja tjelesne snage prije napornog veslanja Neretvom, a svakodnevno se trenira i po sat vremena u teretani. Kako su ovo bazične pripreme i prvi ovogodišnji susret s vodom, najbitniji nam je rad na tehnici – rekao nam je trener reprezentacije prof. Vinko Mijočević.
Uz trenera prof. Vinka Mijočevića i direktora reprezentacije Mladena Marinovića (magistar znanosti i predavač na katedri sportova na vodi na Sveučilištu u Splitu), tu su još i kajakaši Stjepan i Mićo Janić, Tomislav Lazarić, Luka Bačmaga, Davor Kovač, Alan Zgurić, Dominik Rožić, dvije cure i to Tea Galić i Božena Cetinjanin te kanuisti Nikica Ljubek, Denis Habus i Marko Jelkić.
Uz reprezentativce Hrvatske, koji su već godinama vjerni Neretvi, u Metkoviću u hotelu Narona, su i reprezentativci Rumunjske među kojima je i Ivan Pacajkin, reprezentativci SiCG, te Slovenka Špela Ponomorenko. Kako doznajemo od Vinka Mijočevića, trenera reprezentacije, uvjeti u Metkoviću su odlični, a Neretva izuzetno mirna i prikladna za temeljite pripreme, a da je tako osvjedočili su se jučer i naši veslači izveslavši dionicu od Metkovića do Ploča.
(Ivana Ilić)