vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Kup Metkovića u karateu

Metković, 17.5.2006. - U Metkoviću je prošle subote Gradskoj športskoj dvorani održan Kup Metkovića, prvi Međunarodni karate turnir u organizaciji Karate kluba Metković na kojem je nastupilo 356 natjecatelja iz 19 klubova iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Natjecanje se održalo u katama (borba sa zamišljenim protivnikom) u 12 kategorija sa 102 natjecatelja i u borbama u 32 kategorije sa 254 natjecatelja.
U Apsolutnoj kategoriji među muškim natjecateljima zlatnu medalju osvojio je Hrvatin Došen (seniorski prvak Hrvatske), a među ženama prvo mjesto pripalo je Bibijani Batarilo. Oboje su natjecatelji Karate kluba Sokol-Split.
Natjecatelji KK Metković opet su bili zapaženi pa ćemo ovdje nabrojiti nijihove uspjehe:
U neslužbenim kategorijama natjecanja u katama prva mjesta osvojili su Tomislav Jelčić i Petra Gustin, druga mjesta Petar Zovko, Maja Marević i Maja Žderić, a treća Stipe Krezić, Petra Samardžić i Petra Marević (članica KK Metković Delta 05).
U službenim kategorijama (kate) prvi su bili Nora Franičević, Dino Žderić (2 puta), Josipa Šiljeg i Ivana Talajić. Druga mjesta osvojili su Ante Šiljeg i Ines Obšivač, a treća Maja Žderić i Ante Bebić.
Naši su bili uspješni i u borbama pa su Stipe Ujdur u kategoriji učenici -45 kg osvojio prvo mjesto. Druga mjesta u raznim kategorijama osvojili su Antonela Barbir i Matija Manenica, a treća Dino Žderić, Slavko Volarević, Daniela Marević, Ante Čotić, Ante Bebić, Lea Vlaški, Mladen Kolovrat, Marino Obradović i Marija Lakoš.
Sponzori natjecanja bili su Croatia osiguranje, Retabl Metković i Stolarija Unka, a natjecanje je otvorio gradonačelnik Grada Metkovića Stipe Gabrić – Jambo.