vijesti www.metkovic.hr

 Tribina

Udruga Franak educirala građane o konverziji švicarca u eure

Metković, 1.12.2015. - Udruga Franak je u Galeriji Gradskoga kulturnog središta Metković održala tribinu na kojoj su o novostima vezanima uz problematiku konverzije kredita u švicarskim francima u euro zainteresirane građane informirali predstavnici Udruge Jasmina Barić, Dubravko Pokrovac, Sandra Žiga i Ivan Maras.
   U okviru prezentacije građanima je pojašnjeno u čemu se ta konverzija sastoji te na što posebno treba obratiti pažnju, a pozvali su ih da sve nepravilnosti prijavljuju Udruzi Franak, HNB-u i Ministarstvu financija.
   – Bilo je bitno objasniti ljudima zašto su u pretplati, odnosno u potplati. Razlog je taj što se dužnici u švicarcima izjednačavaju s eurodužnicima, što znači da su svi oni koji su od 2002. do 2006. imali kredit u švicarcima imali i nešto nižu kamatnu stopu u odnosu na eurodužnike. Također smo zamoli dužnike da sačekaju s odlukom o konverziji jer radimo na još nekim stvarima, prije svega na korigiranju kamata. Nadam se ćemo ovih dana dobiti odgovore pa će ljudima ostati sasvim dovoljno vremena da odluče što napraviti. Sve nove informacije bit će pravovremeno objavljene na našoj web-stranici i na Facebooku, a mislim da će sve novosti biti popraćene i u medijima – rekao nam je na kraju tribine Ivan Maras.