vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Blagoslov novih prostorija 'Leptirića'

Metković, 5.12.2015. - Međunarodni dana osoba s invaliditetom članovi Udruge cerebralne i dječje paralize doline Neretve Leptirići obilježili su blagoslovom novih radnih prostorija.
   Blagoslov je udijelio župni vikar Župe sv. Ilije fra Lukica Vojković, nakon čega se okupljenima obratio predsjednik Leptirića Marijo Jurković. On je zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli da se Udruzi osiguraju uvjeti za rad kakav zaslužuje, nakon čega je sve okupljene pozvao na prigodan domjenak upriličen povodom blagoslova novih prostorija.
     Da podsjetimo, Leptirići su svoje prostorije, odnosno Kabinet za terapiju u Ulici Hrvatskih iseljenika u Metkoviću građanima prvi put otvorili u lipnju 2013. u okviru Dana otvorenih vrata udruga. Danas, kako sami kažu, nakon 44 radna dana i 1.104 sata volonterskoga rada, njihovim članovima, zaposlenicima i volonterima Udruge na raspolaganju je prostor koji se sastoji od: prijemnog pulta, kabineta fizioterapeuta, kabineta logopeda i defektologa, ureda koordinatorice volontera i voditeljice odnosa s javnošću, senzorne sobe, kuhinje, ostave, dva prilagođena sanitarna čvora, prostora dnevnog boravka, ureda predsjednika udruge, ureda za sastanke te još dva ureda za rad projektnog tima.
     Sve nabrojeno zasigurno osigurava izvrsne uvjete za daljnji rad pa vjerujemo da će iz Udruge Leptirići vrlo brzo stići informacije o novim projektima koje planiraju ili provode. Želimo im puno uspjeha u radu!