vijesti www.metkovic.hr

 Rad udruga

Predbožićne aktivnosti Udruge 'Otac Ante Gabrić'

Metković, 5.12.2015. - Već osmu godinu Udruga Otac Ante Gabrić otvara svoja vrata osobama treće životne dobi i za njih organizira aktivnosti na kojima mogu kvalitetno provesti slobodno vrijeme.
   Svakodnevna druženja uz kreativne radionice, tjelovježbu, preventivno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera u krvi, predavanja, posjete djece i mladih okupljaju velik broj starijih osoba te ih potiču na druženja i dijeljenje vremena s drugima.

   Upravo se počelo s pripremama za Božić pa se na redovitim radionicama u okviru Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije izrađuju božićni ukrasi – kuglice i čestitke. Bogat program aktivnosti u predbožićno vrijeme samo je nastavak aktivnosti kojima je obilovao studeni.
   Posebno je bio osmišljen Tjedan ljubaznosti i tolerancije u okviru kojega su kratki program priredili učenici 3. b razreda Gimnazije Metković s razrednicom Anom Vučković. U suradnji s Udrugom dijabetičara Metković i njihovim predstavnikom g. Matom Matićem obilježen je Svjetski dan šećerne bolesti. Akciji su se pridružile volonterke, med. sestre Anica Proleta Majić, Katarina Galić, Ana i Barbara Bubalo.
   Lijepa suradnja s OŠ Stjepana Radića nastavila se posjetom 1. e razreda s učiteljicom Žaklinom Marević, upravo na Međunarodni dan dječjih prava. Učenici su otpjevali nekoliko pjesama, a stariji su im prepričavali svoje dogodovštine iz školskih dana te im darovali prigodne ručno izrađene kartice. U sklopu predavanja Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi Udrugu je posjetila i psihoterapeutkinja dr. Asja Palinić Cvitanović, koja je, kao i uvijek, rado saslušala stariju populaciju te im je svojim savjetima pokušala olakšati njihove probleme. Naglasila je kako je za čovjeka posebno važno pružiti radost drugoj osobi.
   Uz obilje aktivnosti našlo se vremena i za jedan važan događaj. U dobrom raspoloženju proslavljen je 93. rođendan Baldine Levantin, najstarije korisnice Organiziranih dnevnih aktivnosti za starije, koja redovito sudjeluje na aktivnostima Udruge, a najviše je veseli tjelovježba.