vijesti www.metkovic.hr

 Tradicija

Doček svetoga Nikole i Sajam rukotvorina

Metković, 7.12.2015. - Vjerojatno do sada najbolji doček sv. Nikole upriličen je pred mnogobrojnom djecom i njihovim roditeljima jučer na Trgu Kralja Tomislava u organizaciji ZT Grada Metkovića i Udruge lađarica Metkovke.
   Program je započeo u 13 sati Sajmom rukotvorina na kojemu su se mogli kupiti razni predmeti uporabne i ukrasne namjene. U 15 sati s pozornice je okupljene pozdravila Magdalena Medar Ujdur pa je vođenje programa preuzela Vencislava Medak. Potom su na pozornicu stupili mali izvođači koji su pjevali i recitirali prigodne pjesme. Među njima bili su mališani iz Dječjega vrtića Leut te Ana Medak, Nevena Dodig, Dora Jeramaz, Nikola Batinović, Lea Medak, Antonela Osmanović i metkovski slavuj Nikola Batinović. Za to vrijeme dio je djece crtao svoje crteže na temu sv. Nikole pa su na kraju najbolji nagrađeni.
   Uzbuđenje je nastalo kada se pojavio sveti Nikola u pratnji strašnoga Krampusa, kojega je nakon obraćanja djeci potjerao s pozornice i podijelio im dvjestotinjak paketića s darovima.