vijesti www.metkovic.hr

 Šport

Prvi nastup malih Jerkovčanka na velikom rukometu

Metković, 10.12.2015. - U subotu su djevojčice RK Jerkovac rođene 2004. i mlađe gostovale u Veloj Luci i odigrale svoje prve službene utakmice u Županijskoj ligi, izgubivši od ekipe RK Dalmatinka Ploče 8:5 (4:3) te od domaćega ŽRK Vela Luka 8:7 (6:3).
   Kako su to bile njihove prve službene utakmice velikoga rukometa rezultat je bio u drugom planu, a sve djevojčice koje su putovale u Velu Luku dobile su podjednaku minutažu i pokazale da se na njih u budućnosti može računati.
   U Velu Luku su putovale: Kristina Daničić, Andrea Petrušić, Iva Markić, Ana Medak-Kovačević, Viktorija Bebić, Natali Volarević, Antea Volarević, Jelena Vidović, Klara Čarapina, Katarina Jerković, Laura Đugum, Tea Šprlje, Petra Kežić i Iva Gujinović.
  
Drugo mjesto na turniru u Grudama
   Dan poslije djevojčice rođene 2002. i mlađe sudjelovale su na Međunarodnom turniru u Grudama. Na turniru je sudjelovalo šest ekipa podijeljenih u dvije skupine, a gost turnira bila je gospođa Lidija Bojić Čačić, članica Izvršnoga odbora EHF-a i instruktorica za ženski rukomet u Hrvatskom rukometnom savezu.
   U svojoj su skupini djevojčice RK Jerkovac pobijedile ŽRK Izviđač iz Ljubuškog rezultatom 13:9 te domaćina HŽRK Grude Autoherc rezultatom 15:12. U finalnoj utakmici poražene su od ekipe RK Delminium iz Tomislavgrada rezultatom 15:11.
   Najboljom igračicom proglašena je Tomislava Brečić iz RK Jerkovac, uz nju za Klub su nastupile: Nikolina Sršen, Lana Batinović, Antonela Begić, Ivana Begić, Ana Majić, Barbara Dropuljić, Marta Vidović, Martina Kozina, Antonia Cvitković, Mihaela Pehar, Ana Taslak, Iva Gujinović, Kristina Daničić i Jelena Vidović.