vijesti www.metkovic.hr

 Radionica

Pravo za starije

Metković, 10.12.2015. - Tijekom kampanje Dan za starije povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, danas je Udruga DOBRA u metkovskome Hotelu Narona održala radionicu Pravo za starije, koju je otvorila predsjednica Udruge Matija Vukša.
   Na radionici je socijalna radnica Višnja Gabrić govorila o radu Centra za socijalnu skrb Metković te njegovoj ulozi za građane starije dobne skupine. Prava iz aktualnoga Zakona o socijalnoj skrbi sudionicima radionice približila je pravna savjetnica Udruge DOBRA magistra prava Ivana Matić. Potom su, uz dodatne promotivne materijale, sudionicima radionice uručeni korisni priručnici u kojima su pojašnjenja njihovih prava. Po završetku radionice održan je prigodan domjenak.
   Sudionicima radionice bile su starije osobe, korisnici Programa Pomoć u kući s područja općina Kule Norinske, Zažablja i Pojezerja te grada Metkovića, kao i korisnici Doma za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.
   Održane aktivnosti dio su Projekta Socijalna integracija starijih osoba u život zajednice, čiji je nositelj Udruga DOBRA, a koji financira Ministarstvo socijalne politike i mladih. Partneri u Projektu su Grad Metković i Centar za socijalnu skrb Metković, dok su suradnici Udruga Otac Ante Gabrić i Dom za starije i nemoćne osobe i tjelesno ili mentalno oštećene osobe Metković.